Blogg

 

Nya headers uppladdade till Jalbum

29 jun 2015

 

Jag har laddat upp några nya Headers på sidan --> http://www.webbmek.n.nu/jalbum För att ladda ner en header så högerklicka på bilden och välj "Spara bild som...."

 

Headers till hemsidan

3 apr 2015

Gratis header till hemsida på N.nu

Jag har laddat upp några nya header-bilder i fotogalleriet här http://www.webbmek.n.nu/jalbum Du får fritt använda dessa bilder till din hemsida på N.nu Flertalet av bilderna har utrymme för välkomsttext.

 

Header till din N.nu-hemsida

16 mar 2015

gratis header 

Jag har lagt upp lite fler header-bilder som du kan använda till din hemsida på N.nu och finns det intresse så kommer jag att fylla på med fler bilder. För att ladda ner en bild, ”högerklicka på bilden” och välj ”spara bild som” och spara bilden i en mapp på datorn. Ladda upp din header på din hemsida genom att följa länken -->  http://www.username.n.nu/admin/custom-header.php

Klicka på länken --> Gratis Header

Gratis headerbilder

4 mar 2015

Gratis headerbilder

Jag kommer att lägga upp lite gratis Headerbilder som fritt får användas på N.nu-hemsidor. Titta gärna in på sidan --> Gratis Header

Snygg ram runt en bild.

16 okt 2014

Snygga ramar kan man skapa själv om man kan lite css-kod. Saknar man den kunskapen så finns det mycket kod att hitta på internet. För att skapa ramen som jag har runt bilden ovan gäller det att skapa en kod som beskriver hur ramen skall se ut och sedan lägga in den i mallens css. Det här blogginlägget skall betraktas som enkel info hur jag gjorde mina ramar. Har du inte grundläggande kunskap i html/css rekomenderar jag att du inte följer detta exempel.

Mitt exempel ser ut så här. Koden lägger jag sist i mallens CSS.

.image_shadow { 
border-radius: 30px; 
box-shadow: 5px 10px 10px rgba(0,0,0, 0.5);
}

 

På de bilder jag vill ha denna ram lägger jag till <img class="image_shadow"
före bildens sökadress (url)
Detta lägger jag till genom att växla till "Källkod"
Skal då se ut som nedan kod för bilden ovan.

<img class="image_shadow" src="http://images.staticjw.com/web/9197/img-5845.jpg" alt="" width="400" />

Ladda upp bilder till din hemsida med mobilen

18 maj 2013

Ladda upp bilder till ett fotogalleri på din N.nu hemsida fungerar riktigt bra med SkyDrive och ett Windows-live konto. Det är också mycket enkelt att komma igång. Har du redan en e-post på Windows-live så är den processen redan klar med att skapa e-postkonto. Skapa en eller flera mappar på SkyDrive för dina bilder, markera mappen du vill ha på din hemsida och klicka på "Delning" Välj "Länk för att bädda in innehåll" Kopiera iframe länken och klistra in den på din hemsida. Ladda ner SkyDrive app. till din mobil och koppla den till din e-post. Uppladdningen sker ögonblickligen. Klicka på "Fotogalleri" i menyn för att se exempel.

 

 

Skapa e-post på din domän med windows live

8 apr 2013

För ett tag sedan hittade jag denna möjlighet att skapa e-postkonton med windows Live. Särskilt bra om man har parkerad domän eller endast dns-konto. Jag har också under några månader testat och det fungerar utan några som helst problem. Det var heller inte särskilt svårt att konfiguera domänen eller att skapa e-postkonton. Mitt råd, läs all text i denna guide och på admincenter.

Videoklipp för N.nu användare

7 apr 2013

Detta inlägg är lösenordsskyddat. Klicka här för att skriva in lösenordet.

Biobiljetter på N.nu

22 feb 2013

biobiljett.jpg

N.nu delade ut en biobiljett till de första 20 som skrev till support med länk till sin hemsida, namn och adress samt en motivering. Förmodligen skickas dessa biljetter i morgon fredag. Hoppas någon kan tipsa om en sevärd film :) Visste du att förr i tiden så var maskinisten/filmvisaren tvungen att ha licens utfärdat av polisen för att få köra film. Äldre tiders filmer var nämligen mycket brandfarliga på grund av att de tillverkades med hjälp av b.la. nitrocellulosa.

http://www.sf.se/

Skapa en iframe

1 dec 2012

Om du inte redan har iframe-taggen så kan du använda nedan exempel.

<!-- webbmek PDF Embed Start -->
<iframe src="http://uploads.staticjw.com/we/webbmek/testdokument.pdf" style="width: 550px; height: 500px;" frameborder="1">
    Your browser should support iFrame to view this PDF document</iframe>
<!-- webbmek PDF Embed End -->
  • Ersätt http://uploads.staticjw.com/we/webbmek/testdokument.pdf med adressen till ditt eget dokument
  • width och heigh: Bredd och höjd på iframe ramen.
  • frameborder "1" visar kantlinjer på iframe
  • Klistra in koden i html-läge.

 

25 nya mallar till våra hemsidor.

15 nov 2012

Nu har vi fått 25 nya exklusina proffs-mallar till våra hemsidor på N.nu. Att byta mall på din hemsida är enkelt och ett bra sätt att uppdatera sin hemsida. Du kan se dem här http://www.egenhemsida.nu/25-nya-proffsmallar-pa-n-nu 

Comments powered by Disqus

Rösta fram dagens hemsida på N.nu.

9 nov 2012

Har du sett en hemsida på N.nu som har det där speciella? Ett fint bildgalleri, rolig blogg eller något annat trevligt som du fäst blicken på. Naturligtvis så kan du också nominera din egen hemsida. 
Bidra med en röst du också--> http://www.dagenshemsida.n.nu/

 dagens-hemsida.jpg

 

Uppgraderat till Windows 8 Pro

28 okt 2012

Idag har jag uppgraderat till Windows 8 pro. Inga problem med installationen. Jag blev tvungen att avinstallera några program för att kunna fortsätta installationen. Fundera du på att uppgradera till win 8? Här kan du läsa om din dator klarar windows 8--> Windows 8.

Skaffa dig ett eget domännamn?

12 okt 2012

Passa på att köp dig ett domännamn hos Loopia. Under hela oktober kan du köpa en .se domän för 29 kr som första årsavgift. Tänk på att du måste ha premium för att koppla din domän till din hemsida på N.nu

www.loopia.se

N.nu

Nu har det hänt igen.

11 aug 2012


gejdner-blogg.jpgFlera nyttiga och välkomna funktioner har vi användare fått till vår hjälp när vi skapar våra hemsidor. Senast idag blev listan över nyheter uppdaterad, bl.a. så har utrymmet för bilder nästan fördubblas. Nu är det också möjligt att använda url:en för YouTube-video, använd i så fall ”Lång länk” som finns under ”Dela” och ”Alternativ”. Klistra bara in länken på din sida och systemet omvandlar url till inbäddad kod. Skulle du vilja justera width och height så görs detta som vanligt under html. Logga in på din hemsida och läs ”Nyheter”

← Äldre inlägg