Skapa e-post på din domän med windows live

För ett tag sedan hittade jag denna möjlighet att skapa e-postkonton med windows Live. Särskilt bra om man har parkerad domän eller endast dns-konto. Jag har också under några månader testat och det fungerar utan några som helst problem. Det var heller inte särskilt svårt att konfiguera domänen eller att skapa e-postkonton. Mitt råd, läs all text i denna guide och på admincenter.

Jag har skrivit ner en guide som tar dig igenom de olika stegen som krävs för att skapa e-post på din domän med Windows Live (Hotmail). Av praktiska själ är DNS-inställningarna i denna guide taget från min egen domän som ligger på Loopia. Jag rekommenderar att du läser igenom denna guide innan du börjar och informerar dig om hur du ändrar dina DNS-inställningar på din egen domän.
• Du kan skapa upp till 50 kostnadsfria konton i din domän.
• Samtliga konton du skapar fungerar automatiskt som Windows Live ID:n
• Varje konto du skapar får tillgång till SkyDrive, Office Webb och Messenger.
Steg 1.
Om du inte redan har ett eget domännamn så kan du köpa det av någon domänleverantör exempelvis Loopia AB. Tänk på att du inte behöver något webbhotell eller några andra tjänster och kostnaden för ett domännamn bör ligga på 100kr/år beroende på vad det är för toppdomän (.se .com .nu ) Du kan inte administrera ditt domännamn förrän du erhållit inloggningsuppgifter från din domänleverantör.
Steg 2.
Skapa dig ett Windows Live konto. Har du redan ett konto så logga in på detta och använd det som domänadministratör. Nu är det dags att registrera domänen hos Windows Live Admin Center. Gå till http://admincenter.live.comoch klicka på ”Kom igång”

1.jpg 1

Nu skall du skriva in ditt domännamn som du äger i fältet ”Ange ditt domännamn” kontrollera att du stavat rätt och har korrekt suffix (.se .com .net) Klicka också i ”Använd Outlook.com som e-post tjänst för din domän” Klicka sedan på ”Fortsätt”

2.jpg 2

Efter det du klickat på knappen ”Fortsätt” kommer du till en sida där du får möjlighet att granska dina uppgifter. Är allt korrekt så skriver du in tecknen i fältet och avslutar med ”Jag accepterar”. Har du svårt att se samtliga tecken, prova att generera ny kod genom att klicka på ”Ny” eller ”Ljud” som läser upp tecknen.

3.jpg 3

Nu behöver du göra DNS-inställningar på domänen.
När du klickat på knappen ”Jag accepterar” kommer du till sidan där du hanterar ”Dina domäner”. Till höger om ditt domännamn vid status skall du se texten ”Avvaktar DNS-konfiguration” Klicka på ditt domännamn, bild 4.

4.jpg 4

Nu skall du komma till en sida som beskriver dina domäninställningar och i denna guide använder jag mig bara av ”Epostkonfiguration (obligatoriskt)” se bild 5.

5.jpg 5

Steg 3.
Öppna en ny flik i din webbläsare och logga in på din domän. I mitt exempel gäller det Loopia då jag köpt domänen av dem. I sidomenyn på Loopia klickar du på ”Domän och webb” och ”Domäninställningar” Har du flera domäner väljer du vilken domän du skall konfigurera vid fältet ”Välj domännamn” Klicka sedan på DNS-editor och på plustecknet vid @. Lägg till din MX-post som du fick av Windows Live Admin Center. Avsluta med att klicka på knappen ”Lägg till” och logga ut från din domän. Bild 6 visar hur det ser ut med mina egna inställningar.

6.jpg 6

Steg 4.
Gå nu tillbaka till Windows Live Admin Center och klicka på ”Uppdatera”, se bild 7.

7.jpg 7

Har du konfigurerat inställningarna på din domän rätt skall du komma till sidan ”Medlemskonto” efter att du klickat på ”Uppdatera”, se bild 8.

8-skapa-epost.jpg 8

Skapa dina e-postkonton på din domän.

9-skapa-epost.jpg 9

Nu kan du skapa dina e-postkonton genom att klicka på ”Lägg till”. Fyll i dina uppgifter kontonamn och lösen därefter klickar du på ”Ok” för att spara. Behöver du flera konton till olika personer så klickar du bara på ”Lägg till” för att skapa fler konton. Bild 9. Aktivera konton görs genom att användarna loggar in på sin tilldelade e-post.

Denna guide har inget med N.nu att göra. Så du kan inte räkna med någon support från N.nu. Har du någon fråga så prova att ställ den här under "Kommentera"

 

8 apr 2013

Comments powered by Disqus